Vanaf 2012

Penningmeester Stichting Cappella Pratensis ('s-Hertogenbosch)

Het vanuit het Zwanenbroedershuis in 's-Hertogenbosch opererende Cappella Pratensis is een vocaal ensemble dat de muzikale traditie van Josquin des Prez en zijn tijdgenoten levend houdt. Het ensemble heeft zich gespecialiseerd in de polyfone meesterwerken uit de 15e en 16e eeuw met een bijzondere aandacht voor de historische uitvoeringspraktijk en het repertoire uit de Lage Landen. Er wordt samengewerkt met gerenommeerde instituten als de Belgische Alamire Foundation en met gastdirigenten als Joshua Rifkin en Stephen Layton.

Meer info: www.cappellapratensis.nl

Vanaf 2015

Penningmeester Stichting OHM (Gemeente Oisterwijk)

Stichting OHM (Oisterwijk-Moergestel-Heukelom) is de overkoepelende stichting voor de werkmaatschappijen LOVO en MTV. OHM is in het bezit van de zendmachtiging; LOVO en MTV verzorgen radio- en TV-uitzendingen in respectievelijk Oisterwijk/Heukelom en Moergestel.

 

 

Eerdere nevenactiviteiten

Vanaf 2019

Penningmeester Stichting Oisterwijk Heartsafe

Op dinsdag 12 april 2011 werd de verklaring Oisterwijk Heartsafe getekend. Daarmee was Oisterwijk de eerste gemeente in Nederland die Heartsafe is verklaard. Heartsafe betekent dat er een dekkend netwerk van AED’s is, die op bereikbare plaatsen hangen en zijn aangesloten op het HartslagNu alarmeringssysteem. Met voldoende vrijwilligers die kunnen worden ingeschakeld als er ergens in Oisterwijk, Moergestel of Heukelom iemand een hartstilstand krijgt. Heartsafe betekent dat binnen de woonkern binnen 6 minuten na alarmering een AED met vrijwilliger ter plekke moet zijn. In Oisterwijk wijst de praktijk uit dat vaak al binnen 4 à 5 minuten iemand aanwezig is. Bijzonder is de Oisterwijkse situatie ook omdat er zoveel AED’s 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk zijn.

Meer info: www.heartsafe.inoisterwijk.nl